Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Helgen

Publicerad 2014-01-12 22:18:36 i Allmänt

På fredag åt vi fylld fläskytterfilé , fylld med pesto, soltorkade tomater och mozzarella. Och till det blev det potatisgratäng som jag längtat efter. Sen blev vi egentligen bortbjuden på lördagkväll men eftersom maken har gipsat ben nu så blev det enklare att bjuda hit gästerna. Jag bjöd på Wallenbergare , hemgjort potatismos , ärtor och lingon. Jättegott och festligt med vin till. Det behöver inte alltid vara filé för att det ska bli festligt tycker jag. Efterrätt blev creme brulee. Och idag har jag hunnit med att bakat lite matbröd. Det var längesen nu och inland tröttnar jag på utbudet på bröd i affären. Då är de gott med eget. Jag slängde även ihop en lasagne så de finns att värma till middag i veckan. Skönt när man planerar lite i förväg då blir de bättre mat på kvällen efter man jobbat och är trött. 

Kommentarer

Postat av: Frida

Publicerad 2014-01-28 21:53:12

Hur fyller man en ytterfilé?

Nått bra recept på brulee?

Svar: Du skär upp den utan att skära igenom. Sen knyter ihop den med fyllning i. Har du varmluftsugn är leilas recept bra. De googlar jag fram. Har du inte varmluft så gör man i vattenbad.
Maria Bengtsson

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela