Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Tomatsoppa.

Publicerad 2013-04-11 22:10:54 i

Ikväll fick de bli en lätt och snabb middag. Tomarsoppa. Jag fräste hackad gul lök och pressad vitlök i olja. Sen häller jag på en tetra krossade tomater med basilika smak och fyller tetran med vatten och häller på. Salt och grovkrossad svartpeppar. Låter den puttra lite medans jag steker strimlat bacon. Sen är de bara att hälla upp i tallrik och strö över bacon, riven parmesan och en klick creme fraîche. Vips så var middan klar. :)

Mindre kolhydrater.

Publicerad 2013-04-09 20:34:55 i

Idag kände jag för att minska ner på kolhydrater. Mycket för att jag vet sen tidigare när jag gjort det att jag mår bättre. Magen blir mindre uppblåst. Men att sluta helt med kolhydrater är inget mål nu bara att avstå så ofta det fungerar. När det inte fungerar är då jag äter frukost på jobbet eller ibland när jag är matvärd och äter i matsalen och jag inte kan välja helt själv. Eller om suget på socker kommer. Men målet nu är iallafall att välja andra alternativ så ofta som möjligt. Så middagen ikväll blev köttfärslimpa fylld med paprika och mozzarella och ungsstekta halva lökar och kokt broccoli. Gott som bara den och jag saknade inte en potatis. Får se hur ofta middagarna ser ut så här bra men jag tar en dag i taget.

Helgens mattips.

Publicerad 2013-04-08 18:40:02 i

I helgen har vi varit i Härjedalen igen. Man måste passa på nu när den härligaste årstiden är , vårvinter. Fullt med snö och bra skoterföre och en strålande sol vilket gör att det är varmt och skönt. På lördag åkte vi en långtur på skoter på närmare 6 mil. Jätte härligt och fint uppe på fjället. Kvällens middag blev helstekt älgfile , hasselbackspotatis och murkelsås. Köttet blev perfekt och som vanligt använder jag kötttermometer och körde köttet till 62 grader. Sen fick det vila i folie en stund medan potatisen blev klar.Riktigt gott blev det och längesen jag lagade murkelsås. Snart är det dags att plocka nya. :)

Påskhelg.

Publicerad 2013-04-03 10:39:30 i

Då har vi haft påsk och ett helt underbart väder. Ingen vill stå inne vid spisen när det är så skönt ute. Vi har varit i Härjedalen och där är vi många som hjälps åt med matlagning. Vi turas om. På torsdag gjorde jag Osso bucco på fläslägg med pasta och gremolata. På fredag var vi på isen hela dagen och anglade. Där fanns de kolbulle eller varmkorv ( jag köpte en stor konservburk med 30 korvar i som vi ställde direkt i elden , smidigt och gott) och hemma på kvällen var det svärmors tur att laga middag. Vi fick röding och spättfiléer som rullades ihop med en röra av chèvre , creme fraîche och soltorkade tomater mellan. Till det serverades det saffranssås, smörstekta rödbetor och matvete. Sen på lördagkväll bjöd syster på grillat ( premiär i emftermiddags solen) med "kick saloon" tema. På söndag blev det min tur igen och jag hade en jättefin bit älgfransyska som jag helstekte till 64 grader och gjorde råstekt potatis till. Sen skar jag köttet när det var klart och la det på potatisen och gratinerade snabbt med vitlökssmör. Typ Filé Provencal. Supergott blev allt och köttet mört och fint även fast det var älg. Vi har lyckats få tag på fint kött iår. Ja det blev en liten sammanfattning av påsken. Sill lunch och Janson blev det på fjället. Annars äter vi helst " vanlig" mat i våran familj på påsken och inte en massa påskbord.

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela