Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Entrecote provensal

Publicerad 2016-01-09 17:55:43 i Allmänt

Ikväll lagade vi en maträtt som maken såg på ett mattvprogram för många år sedan när han jobbade i Norge. Vi har lagat den många gånger men nu var det ett tag sedan. Man bryner först köttet i panna sen steks det färdigt i ugnen till önskad temperatur ( vi vill ha rött kött ). Sen råsteker man potatis som är skurna i tunna skivor med skalet kvar. Och det viktigaste fint skuren röd paprika och minst två hela vitlökar som fräses i stekpannan och häll sen på vitt vin och kalvfond. Salt o peppar. När allt är klart skär köttet och lägg på potatisen och paprika o vitlökshacket på. Vi drack en albali Grand reserva till ikväll. 😍

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela