Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Kvällens middag.

Publicerad 2014-11-29 19:34:18 i Allmänt

Idag har vi haft advensfika med farbror och faster och maken gjorde sin " paradrätt" nämligen tarte tatain som alltid blir så gott. Jag hade även bakat typ chokladbollar med pepparkakassmak. De smakar som pepparkaksdeg men innehåller inte det. Gillar man pepparkaksdeg så kommer man älska dessa. Efter fikat blev de en tur på julmarknaden och där fyndade jag lite både till mig själv och även julklappar. Sen till middag åt vi en favorit nämligen oussobucco på tjocka revbensspjäll den här gången , tidigare har jag gjort på fläsklägg men aldrig provat med kalv , och naturligtvis gremolata på toppen som gör hela maträtten. Och i maten ska de bl.a. vara rotselleri som blivit en favorit bland grönsaker till mig. Jag har läst att vissa resturanger serverar helbakad rotselleri vilket jag borde och vill prova. Sen till maten blev de en apassimento. Här kommer en bild på chokladbollarna. 

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela