Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Regnigt.

Publicerad 2014-06-28 14:30:33 i Allmänt

Bakar lite parmesanpuckar i de tråkiga vädret. Det är så kallt så jag har ulltofflor på. " puckarna" ska få avnjutas med ett gott rött vin ikväll och till middag blir det svamprisotto och pepparfile. 

Viltskavsgryta.

Publicerad 2014-06-25 18:50:30 i Allmänt

Idag lagade jag en skavgryta av älg. Skär köttet i lövtunna skivor när köttet fortfarande är fryst. Fräs det i pannan och lägg i gryta. Fräs sedan hackad lök , bacon och lägg i grytan. Sedan häller jag på buljong salt , svartpeppar och puttrar tills köttet börjar bli mjukt. På slutet skär jag slantar av morot och kokar med och smular i torkade trattkantareller. Fyll upp med grädde och krydda med timjan och puttra tills allt blir klart. Serverade med pasta. De fick en god smak av höst med svampen men de regnar ändå ute så någon sommarkänsla hade jag inte idag och snart är juni slut. 

Sommardricka.

Publicerad 2014-06-23 07:39:40 i Allmänt

Igår blev den klar min nya sommardricka , limoncello. Jag har provat att göra den själv en gång tidigare men tyvärr så blev den lite besk eftersom jag inte såg till att det vita på citronskalet var tillräckligt borttaget. Men nu blev det ett nytt försök där jag var mer noggrann och de blev mycket bättre. Jag fick fylla på med lite mer socker för den var lite väl syrlig. Nu ser jag fram mot varma dagar på semestern , som börjar först om tre veckor. Då ska denna dryck drickas iskall med mycket is i värmen 😊. 

Hembakat.

Publicerad 2014-06-16 23:38:03 i Allmänt

Bakade lite italienskt lantbröd till tjejmiddagen ikväll. Det krävs tid att få till ett gott bröd och jag trodde inte att jag skulle hinna. Men efter att deg nr 1 jäst i en timme och deg nr 2 var iblandad och jäst. Så var det endast jäsning i 30 min på plåt kvar och där efter gräddning på 250 grader i 20 min och slutlig gräddning på eftervärme i 20 min. Så vips efter 2 1/2 tim så får man detta goda vackra bröd 😊

Grillat igen.

Publicerad 2014-06-06 17:24:10 i Allmänt

En härlig dag som denna grillar vi rökta revbensspjäll och äter med ugnsbakade grönsaker och sötpotatis 😊

Efterrätt.

Publicerad 2014-06-06 17:22:30 i Allmänt

Ja de är något jag inte gör så ofta. Speciellt inte när vi är på tu man hand. Men den här var både enkel och god. Vispa grädde blanda i mascarpone och lemoncurd. Varva i ett glas med skogshallon och choclatechip. 

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela