Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Semester 2015

Publicerad 2015-06-18 18:15:24 i Allmänt

Då var det dags för lite semester i 4 veckor. Så här tidig semester har jag inte haft på länge men det känns skönt att få ledigt. Det fattas bara värme och sol så jag håller tummarna för vi vill ju först och främst åka båt. Ikväll har jag förberett inför midsommar och ev båtåkning imorgon. Till middag lagade jag club sandwich med en sås på citronmajonäs , dijonsenap och riven västerbottenost. Till de drack vi ett rött vin. 

Studenttider.

Publicerad 2015-06-10 21:21:35 i Allmänt

Ja nu är det slut på ytterligare ett läsår. Många slutar grundskolan och många tar studenten. Även fast vi inte har några egna barn som går ut skolan iår så är det ändå mycket att planera för. I år är det min systersons tur att ta student och jag har lovat hjälpa till med lite mat till mottagningen. Ja de är ju så himla kul att få baka och laga mat till många. Det kommer bjudas på lite italienskbuffe så jag har gjort en paj med pesto tomat squash och mozzarella som är jättegod. Jag gör den ofta. Sen har jag provat att baka ett nytt bröd. Kuvärtbröd med fyllning av citron och basilikasmör. Man bakar det med samma metod som man gör kanelbullar. Dom blev både snygga och goda. Så dessa kommer jag absolut göra fler gånger i sommar. Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela