Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Förrätt på nyår.

Publicerad 2014-12-30 19:00:20 i Allmänt

Idag har jag förberett så mycket jag kan inför morgondagen när det gäller mat. En hel del gott ska vi äta har jag tänkt.  Min kusin och hennes man kommer och firar in det nya året med oss. Det var längesen vi träffades så de ska bli så himla roligt att dom kommer. Det kommer bli hummer förstås , ett måste på nyår om ni frågar mig. Sen ska jag prova en ny förrätt som vi blivit bjudna på hos goda vänner i Stockholm. Till den har jag förberett en pumpacreme ikväll på butternutpumpa. Och den ska serveras med matjessill , syrad rödlök , fänkål , skirat smör och torr rostade kavringssmulor plus massa dill. De var en jätte god rätt som vi fick ett vitt souvignon blanc vin till. Nya intressanta smaker som jag nu ska prova att bjuda på. Kanske blir en ny favorit att tillaga. Till varmrätt kör jag en annan favorit nämligen lammburgare på surdegsbröd med karamelliserad rödlök , cevre creme , bacon aioli och hemgjorda pommes. Ev blir den en bakad rotselleri till också. Efterrätten har jag två olika alternativ men inte bestämt , nått med choklad eller något syrligt. Här kommer bild på pumpan och den färdiga förrätten. Som jag ser fram mot detta. 


Hummerfest.

Publicerad 2014-12-25 17:37:33 i Allmänt

Nu har julafton varit och vi åt massa god julmat. Idag är det dags att äta annat. Här blev det hummer och bubbel. Jag gjorde även en Västerbottenostpaj till med en jättegod " typ" rödlökschutney som svärmor lärt mig. Den passade bra både till pajen och till grönpepparpate och ugnsbakad brieosttårta. Till rödlökschutney kokar man löken i rött vin , rödvinsvinäger , honung och rosmarin. 

Kvällens middag.

Publicerad 2014-12-19 20:06:27 i Allmänt

Kvällens middag blev lammkotletter i rödvinssky med lite citronzest på. Till det gjorde jag ett rotselletimos , smörstekta gula kantareller och smörstekta svartrötter. Gott gott. Och snart är julen här. En lugn och skön fredagkväll. 

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela