Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Picknick.

Publicerad 2015-05-26 20:54:07 i Allmänt

Imorgon åker vi till Orsa för att vara med på inspelning med Moreus med mera. Vi var dit ifjol också tillsammans med moster och då åt vi middag på en resturang innan de började. Det var ett paket med mat och biljett. Men iår var de tyvärr fullbokat så därför har jag gjort en liten picknicksallad som vi kan äta på stranden i förhoppningsvis solsken. Inspelningen är ju på Orsa camping och där finns ju en fantastisk strand. Så det är ju lika mysigt med en liten picknickkorg med gosaker i. Jag har gjort en sallad med varmrökt lax som maken rökt själv. Tillbehör i salladen är gurka,tomat,sallad,rödlök,bulgur,avokado,morot,fetaost. Och en citron och dillsås till. Vid två tillfällen då jag varit hos dottern i Gävle så har vi ätit lunch på Waynes och ätit en liknande sallad som varit jättegod. Så nu ser jag fram mot morgondagen och att få prova min egen komponerade liknande sallad. Och hoppas även på lite sol och värme. ☀️

Grillsäsongen.

Publicerad 2015-05-24 11:25:08 i Allmänt

Ja den har ju börjat om man kollar i almanackan men de är ju inte direkt något väder för grillning. Men igår trotsade vi vädret , stormen och drog igång grillen. Vi satt inne och åt förståss men man vill ju få doften av grillat så de fick bli att dra på sig vinterjacka och pläd på benen. Gott som tusan blev de. Jag gjorde dubbelmarinerad älgrostbiff med citronbasilkikasmör och potatisgratäng med vitlök, ädelost och soltorkade tomater i. Vi fick trevligt sällskap av våra goa grannar oxå. Men nu vill jag ha sol och värme ☀️☀️☀️

Middagsgäster.

Publicerad 2015-05-17 13:43:43 i Allmänt

Igår kväll hade vi goa fam Gelhaar här på middag. Vi smakade på en hel del goda viner som dom hade med sig. Först som aperitif ett vinho verde , ett vitt vin med lite bubblor i. Till det lite melon med parmaskinka. Sen som varmrätt bjöd jag på rökt röding , potatis och rotsellerikaka med cevre och en hjortronsås. Till det drack vi en jättegod champagne som passade så himla bra till smakerna. Jag har ju provlagat den här rätten tidigare och den blir så god med den salta fisken mot den söta såsen. Sen som avslut blev det lemoncurdgrädde med hallon och maräng och till den söta efterrätten drack vi en mörk 8 årig Bacardi Rom. Senare på kvällen fick de bli en ostbrickan och lite portvin. Mycket skratt och sång med trevligt sällskap avslutade vi denna helg. 

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela