Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Bastu och bubbel.

Publicerad 2014-02-22 20:15:24 i Allmänt

Nu var det väldigt längesen vi bastade men ikväll var det äntligen dags. Hur skönt som helst. Efter bastun drack vi ett glas bubbel och provade maccaron som jag köpt på Lidel och dom var helt godkända. Mycket smak så de kommer jag ladda med i frysen. Kul att ha hemma och bjuda på. Till middag ikväll gjorde jag Club Sandwich på mitt sätt med grillat ciabattabröd , avocado , sallad,tomat,bacon och en skiva cheddarost. Sen hade jag äpple och currysås bredvid. Jag friterade även mozzarellasticks, lökringar och cheddarfyllda jalapenos till. Mättande och mumsigt.    

Soppa.

Publicerad 2014-02-20 17:57:35 i Allmänt

Ikväll åt vi tacosoppa. Tacos i alla former är ju så gott. Tacopaj, nachotallrik, varm tortillatårta eller tacosoppa. Värmande och gott med riven mozzarella och smulade nachochips på.😊

Gofika.

Publicerad 2014-02-18 20:17:25 i Allmänt

Jag blev lite i bakartagen förra vecka och anledningen till detta var att jag hade ju födelsedag. Det händer inte lika ofta nu för tiden att jag bakar kaffebröd. När barnen var små blev det ofta att jag bakade och hade många olika sorter i frysen att plocka fram när de kom fikafrämmande. Nu blir det mest en slät kopp kaffe att bjuda på. Lite tråkigt men så är det. Men till en födelsedag ska de finnas gofika. Jag slog på stort , ja för att vara nu. Först blev det solrossnittar , dubbelsats för dom är så vansinnigt goda och jag tycker verkligen om småkakor till kaffet. Och sen provade jag två nya recept. En chokladkladdkaka med cocostosca som jag hittat på internet. Jättegod och påminner lite om bounty. Passar mig som älskar cocos och choklad. Sen gjorde jag även en chokladcheescake som räcker länge när den står i frysen. Men tur man inte har fika bröd hemma jämnt ändå 😜.         

Lika gott som vanligt.

Publicerad 2014-02-01 17:00:02 i Allmänt

Lammburgare med vitlök och basilikasmak på grekiskt lantbröd med guacamole och karameliserad rödlök. 

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela