Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Ingen planering alls blev ändå bra.

Publicerad 2013-11-30 18:28:33 i Allmänt

Nu har vi varit och hälsat på dottern ett dygn och fixat med lite i hennes lägenhet. Allt har inte gått enligt planen men ändå fick vi en hel del gjort. Mysigt blev det. Vi blev även bjudna på en god middag och ett gott vin. Alltid lika trevligt att bli bjuden på mat när någon annan lagar. Idag var det dags att åka hem till oss och vi hade inte några planer alls för kvällens middag. Tankarna snurrade. Vi gick in på en affär efter vägen för att kolla var utbudet erbjöd. Hmm julkorv , NÄE inge vidare till vin. Tapas ??  Hemgjord pizza? Ryggbiff?? Ja passar ju en lördag och till vin. Fisk ?  som vi redan har fulla frysen. Till sist blev det fläskfilé och ädelost med 



 asta. Nu har jag fräst på fläskfilén och gjort sås i stekpannan med ädelost och jag slängde även i lite rosépeppar. Så kände jag att de skulle bli gott att göra en gratäng av allt med lite ost på. Så fick de bli. Före maten värmde vi lite glögg och åt pepparkakor med ädelost/päron. Glad advent på er. 

Älgkött.

Publicerad 2013-11-23 15:53:50 i Allmänt

Nu har vi äntligen fått tag på lite älgkött. Så skönt att ha i frysen. Igår blev det mysfredag med nachos och ikväll blir det älgbiff med grönpepparsås och klyftpotatis. Trevlig lördag 😊

Mellis

Publicerad 2013-11-13 15:14:02 i Allmänt

Idag bakade vi blåbärs scoones till mellanmål på fritids. Det blev jätte gott och uppskattat av alla. 

Husmanskost

Publicerad 2013-11-11 18:34:44 i Allmänt

Ja efter tolv dagar i Casablanca hos syster och svåger var det hur gott som helst med stekt delinskorv , bacon stekt potatis och stekt ägg och en hårdbröd macka till middag. Vi åt massor av god mat både på resturang och som vi lagade själva hemma. Vi grillade kycklingfilé , helstekte oxfilé som dessutom var superbilligt , 2 kg färsk i chark för 250kr. Friterade bläckfisk ringar , vårrullar. Här kommer en bild på lunchen sista dagen då syrran fyllde år. 

Marocko

Publicerad 2013-11-01 06:34:25 i Allmänt

Nu är vi i Casablanca , Marocko och hälsar på min syster med familj som ska bo här i ett år. Deras hus är helt fantastisk fint. Och att gå i mataffärerna här är en upplevelse på många sätt. Utbudet är verkligen stort. De finns allt och även hur många olika sorter som helst av en och samma vara tex en hel hylla med olika krossade tomater , sardiner, salami , ygoghurt .... Idag bestämde vi oss för att äta skaldjur eftersom fisk och vissa skaldjur är något man äter mycket av här så utbudet på färsk fisk i affären finns alltid. Idag fanns det även ostron men de ville vi inte prova. Istället så lagade vi gambas a la chio , vitlöksbröd , camembert i filodegsknyten, grillade kycklingspett, grillade gambasräkor marinerade i lime ,  chili och vitlök, friterade bläkfiskringar , couscous sallad med oliver och grillad röd paprika. Jättegott blev allt och nu är jag propp mätt. 

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela