Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Kronärtsskocka.

Publicerad 2013-08-31 23:13:44 i Allmänt

Lördagsmys med kronärtsskocka med smör och salt. Och ett glas rött till.

Fläskkottletter och råstekt potatis.

Publicerad 2013-08-30 22:33:44 i Allmänt

Men oj oj det blir inte många inlägg just nu. Det beror nog på att maten vi äter inte är så speciell att skriva om eller att vi äter typ lika hela tiden. Jag vet inte men ikväll åt vi fläskkotletter som stekts och sedan puttrat i skysås. Till det stekte jag potatis och kryddade med vitlök ,salt och svartpeppar. Inte jätte festligt men så gott med fläskkött. För att festa till det använde jag serveringarna till potatisen. Ett gott rött vin och prisvärt till med mycket fatkaraktär så blev det ett skönt avslut på veckan.

Nytt med torsk.

Publicerad 2013-08-15 17:41:21 i Allmänt

Idag var det dags att äta lite torsk igen. Men nu behövdes ett nytt recept för min del. Det har blivit lite mycket lika på sista tiden vilket jag tycker blir trist. Jag hittade det här receptet på tasteline och tyckte de var passande när solen skiner idag igen. Däremot och som vanligt måste jag lägga till lite i receptet. Jag tyckte det skulle passa med röd paprika i och en skvätt vitt vin på. Nu står den i ugnen och det doftar sommrig mat från köket. Till fisken serverar vi blomkålsris blandat med lite mathavre och bulgur. Spännande :)

Kräft/räkskiva.

Publicerad 2013-08-09 22:38:47 i Allmänt

Ja det är ju hög tid för kräftor nu men jag är inte sugen så därför gjorde vi en räkskiva istället. Tillbehör blev Västerbottenostpaj med trattkantareller ( lite höstsmak) , vitlöksbröd , oliver, färsk mango, galia melon med parmaskinka , tomatsallad. Allt enkelt men gott och till det lite kallt vitt vin. Sommrigt och fräscht blev det efter bastun. :)

Fryst frukt.

Publicerad 2013-08-06 22:09:40 i Allmänt

Ikväll framför Allsång på Skansen mumsade vi på lite frysta vindruvor och fryst melon. Supergott och kallt. Passar en varm sommarkväll. De blev lite sorbet konsistens nästan. Fräscht !

Båt/picknick mat.

Publicerad 2013-08-01 20:51:07 i Allmänt

Idag har jag planerat och handlat mat inför en helg ute med båten. Dom lovar en riktigt varm och solig helg. Maten som man har med ska vara lättlagad och ändå vill man ju festa till det lite. Vi har inget kylskåp så de är kylbox som gäller. Jag fryser alltid in petflaskor med vatten som funkar som kylklampar samtidigt som man får kallt dricksvatten med. Toppen ! Eftersom jag jobbar på fredag innan vi åker så blir det lite sent innan vi får middag. Då har jag tänkt mig lite tapas , olika salami och parmaskinka , ostar och kex , oliver , soltorkade tomater , tapernade , baguette och lite exotiska frukter. Då behöver man inte tänka på att fixa eld och glöd. Lunchen på lördag blir matjessill och färskpotatis. De åt vi sist vi var ute och det funkade superbra att koka lite potatis på båten när vi låg och guppade mitt ute på en spegelblank sjö. Myyys! Middagen sen blir grillad fläskfilé och färsk kokt pasta som jag tänker blanda ner creme fraîche med paprika och chili smak , mozzarella , basilika och körsbärstomater. Kommer bli saftigt så ingen sås behövs. Ev tar jag med lite vitlöksbröd som man lätt värmer i folie på grillen. Ja de gäller att planera bra och tänka vad som funkar när man är lite begränsad i utrustning. Nästa gång ska vi komma ihåg att ta med vildmarkswooken. Då kan man både steka och wooka. :)) Trevlig helg ! ( bild från förra helgens silllunch )

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela