Citronkantareller till lamm.
Igår åt vi lammkotletter med risotto och citronkantareller. Ett recept som vi gjort många gånger är ur kokboken Spis , recept på mat från Gästrikland och Hälsingland som min man fått i present av en god vän som tyvärr inte finns med oss längre. Kantarellerna blir lite olika varje gång.
Igår blev dom jättebra och lagom med syra från citronen. Så här gör man. Först fräser man två krossade vitlöksklyftor i olja och oregano. Lyft ur vitlöken när den blir brun. Lägg i hackade kantareller och puttra i oljan tills de blir mjuka. Tillsätt kalvbuljong Vispa äggula i saften från citron till ett fluffigt skum. Och precis innan servering rör man ner citronfluffet i kantarellerna. Det blir skummigt och lite gult runt svampen. Och jättegott.

Igår blev dom jättebra och lagom med syra från citronen. Så här gör man. Först fräser man två krossade vitlöksklyftor i olja och oregano. Lyft ur vitlöken när den blir brun. Lägg i hackade kantareller och puttra i oljan tills de blir mjuka. Tillsätt kalvbuljong Vispa äggula i saften från citron till ett fluffigt skum. Och precis innan servering rör man ner citronfluffet i kantarellerna. Det blir skummigt och lite gult runt svampen. Och jättegott.