Förrätt på nyår.
Idag har jag förberett så mycket jag kan inför morgondagen när det gäller mat. En hel del gott ska vi äta har jag tänkt. Min kusin och hennes man kommer och firar in det nya året med oss. Det var längesen vi träffades så de ska bli så himla roligt att dom kommer. Det kommer bli hummer förstås , ett måste på nyår om ni frågar mig. Sen ska jag prova en ny förrätt som vi blivit bjudna på hos goda vänner i Stockholm. Till den har jag förberett en pumpacreme ikväll på butternutpumpa. Och den ska serveras med matjessill , syrad rödlök , fänkål , skirat smör och torr rostade kavringssmulor plus massa dill. De var en jätte god rätt som vi fick ett vitt souvignon blanc vin till. Nya intressanta smaker som jag nu ska prova att bjuda på. Kanske blir en ny favorit att tillaga. Till varmrätt kör jag en annan favorit nämligen lammburgare på surdegsbröd med karamelliserad rödlök , cevre creme , bacon aioli och hemgjorda pommes. Ev blir den en bakad rotselleri till också. Efterrätten har jag två olika alternativ men inte bestämt , nått med choklad eller något syrligt. Här kommer bild på pumpan och den färdiga förrätten. Som jag ser fram mot detta. 


