Semester.
Det har blivit lite dåligt med skrivandet ett tag nu. Jag har varit på semester i Tunisien. Där provade jag på endel god mat från det tunisiska köket. Det fanns ofta lamm på buffén , något som passar min smak. Couscous med olika blandningar kyckling eller lamm var jättegott och många olika grönsaksrätter både varmt och kallt kunde man välja. Auberginegratäng och gratinerad fänkål, fyllda tomater elr paprikor smakade bra. Det skulle fungerat utmärkt att hitta god mat där även som vegetarian. Efterrättsbordet var vackert att titta på och frestade men tyvärr smakade de mesta lika. Jag köpte med mig deras krydda harissa hem som påminner om våran sambal olek. Där åt man det före maten tillsammans med bröd och det var starkt men gott. Det har varit roligt att fått prova lite ny mat men nu längtar jag lite efter våra egna svenska smaker. Första middagen hemma igen blev fiskplanka med rullader av röding och abborre,saffranssås och honungsglacerad zuccini. Hur gott som helst :) Nu ser jag fram mot grilltider med sol och värme.