Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Säsong för rabarber.

Publicerad 2013-05-27 20:12:24 i

Till helgen ska jag göra min goda rabarberpaj nu när säsongen börjat. Den är lite annorlunda och väldigt god tycker jag. I botten är det pajdeg sedan lägger man den skivade rabarbern i socker , kanel och kardemumma en stund så de vätskar sig. Sen blandar man i lite mjöl och lägger i det i de förgräddade pajskalet. Sedan vispar man ihop 2 äggulor och 3dl grädde och häller över och gräddar ca 30 min. Pajen ska vara lite lös och krämig. Vi brukar äta vaniljglass till. Sommrigt och gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela