Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Middagsgäster.

Publicerad 2013-06-28 20:22:38 i Allmänt

Första helgen på semester och vi laddar direkt med att bjuda hem ett gäng kompisar på lite sommarmiddag. Ikväll har jag förberett en del. De kommer att bjudas på bubbel och finncrisp med gravlax, parmarullar med mozzarella och pesto, gul kantarellcreme på kavring med rökt renstek och timjan. Förrätten blir en favorit i repris nämligen ceviche. Varmrätt dubbelmarinerad fläskytterfile med goda potatisknyten som jag gjorde på midsommar och nobissås. Även en klick parmesancreme har jag funderat på. Efterrätt får bli makens paradnummer , crème brulee. Hoppas bara på att vi får en solig kväll. :))

Crêpes.

Publicerad 2013-06-27 20:44:33 i Allmänt

Jag fick lite tunna pannkakor över och kände att de skulle vara gott med lite fyllda gratinerade crêpes. Väldigt längesedan man åt de , iallafall jag. Jag gjorde en stuvning med kallrökt lax , gröna ärtor, dill , rosepeppar som jag fyllde pannkisarna med och massor med riven ost på. :)

Wraps.

Publicerad 2013-06-26 18:39:36 i Allmänt

Stek på tärningar av kycklingfilé och blanda i wookgrönsaker. Krydda med thai curry. Koka couscous och blanda i kycklingröran. Ät det varmt i tortillas (wraps om du vill kalla det) med vitlökssås. Snabb god middagsmat som också gärna kan lagas utomhus på vildmarkswook. :)

Midsommarmat.

Publicerad 2013-06-21 00:07:51 i Allmänt

Nu har jag och min syster planerat , handlat och packat klart inför midsommar. Det blir en midsommarhelg vid Dellen och båtåkning. Då vill man att maten ska vara enkel men ändå god så det blir mycket tid över till sol och bad. Hoppas på årets första dopp. Naturligtvis ska det vara sill lunch. Vi kommer äta kokt färskpotatis , matjessill med alla tillbehör. Ett gott hårdbröd med västerbottenost , gubbröra och rökt röding. Till alla barnen blir de en god pastasallad med kyckling och faijtakrydda som äts i tortilla. Min syster gjorde den och jag tjuvsmakade. Jättegott. På kvällen blir de grillat med potatisknyten (igen) och en nobissås. En kall majonäsaktig sås med vitlök och gräslök. Jag gjorde de ofta förr men nu var de ett tag sedan. Den var lika god som jag minns. Googla på nobissås så får ni fram ett recept. Glad midsommar till alla. :)

Potatispaket på grillen.

Publicerad 2013-06-15 17:22:09 i Allmänt

Idag ska vi äta grillad dubbelmarinerad älgrostbiff. Det är alltid kul att variera potatis och idag fick de bli potatis i foliepaket på grillen igen. Dagens kryddning blev gul lök, vitlök, basilika och olivolja. Mums :)

Carbonara.

Publicerad 2013-06-15 17:16:39 i Allmänt

Ja som ni ser så är jag ingen som bloggar varje dag. Eftersom det är mat jag vill skriva om så tycker jag att det kanske inte är så kul att läsa om när vi äter mos och korv eller pannkaka eller annan vardagsmat. Ja för vi äter faktiskt de ibland också och inte bara gott hela tiden. Men igår lagade jag pasta carbonara och med lite goda tillbehör och ett gott rött vin till så blir det en riktig god middag. Jag gjorde en tomatsallad på körsbärstomater , fetaost och pesto. Sen gratinerade jag tortilliabröd med parmesanost på och till de drack vi ett gott vin som vi aldrig provat. Det blev en god festmåltid som dessutom lagades på vedspisen. Äntligen helg:)

Ceviche.

Publicerad 2013-06-07 21:10:07 i

Efter att vi åt fisk i folie på grillen här om dagen så passade jag på att spara lite fisk till en god förrätt ikväll. Nämligen en fräsch och god ceviche , Peru's nationalrätt. Ingredienserna kan variera lite om man googlar på recept. I min blev det torsrygg , lax, kräftstjärtar , mango,chili , lime och koriander. Det blev fräscht och gott i solen.

Fisk i folie.

Publicerad 2013-06-06 19:34:29 i

Idag firade vi nationaldagen med att grilla fisk. Ett folie paket med lax och torskkuber, en skvätt vitt vin, lite smör och knaperstekt bacon. Ett folie paket med potatistärningar , färsk sparris , gul lök och smör. Paketen körde vi på grillen och till de gjorde jag en sås på lite vitt vin , hummerfond och grädde som fick koka ihop och tjockna lite. Ett glas bubbel till i solen och allt blev jättegott. :)). Det är kul att variera olika sätt att laga fisk på.

Tema italienskt.

Publicerad 2013-06-05 22:45:01 i

Ikväll var bastun varm när jag kom hem från jobbet. Tanken var god och det hade varit kallt hela dagen men just ikväll kom solen och värmen. Men det var lika skönt som vanligt att börja en helg med bastubad. En snabblagad middag vill jag gärna ha efter bastun så det fick bli pasta med salcicca sås. Jag började med att bryna lök och salciccakorven. (Färsk salcicca)Sen fick det bli körsbärstomater , inlagd paprika , fetaost , färsk basilika och crème fraîche som puttrade ihop till en supegod pastasås. Solen var varm så vi kunde äta ute. En härlig kväll.

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela