Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Kylskåpsrens!

Publicerad 2012-10-29 17:14:27 i

Korv och röd paprika som behöver ätas upp. Ja vad ska vi hitta på då? Jag började med att fräsa på hackad lök och bacon i gjutjärnsgrytan. Sen tärnade jag korven och skivade upp paprikan som åkte i grytan och fick brynas med. I kylen hade jag crème fraîche som jag hällde på och sen kryddade jag med aivar relish, som just nu är lite av en favoritsmak för mig Eftersom jag även hade ett blomkålshuvud som också behövde ätas upp så fick de bli blomkålsris med kokta grönsaker som tillbehör till korvgrytan. I köket ikväll hjälpte maken till med blomkålsriset, vilket är lite av en favorit hos honom nu. Allt kylskåpsrens ikväll blev en kanongod maträtt och snabblagad var den dessutom När det blir improvisation i matlagningen är det suveränt att få skriva ner det så jag har möjlighet att laga de fler gånger. Idag blev det vinter ute på riktigt.

Lyxhelg!

Publicerad 2012-10-29 16:54:30 i

Den här helgen har jag inte behövt planera någon mat alls vilket kan vara lite lyx ibland fast jag älskar matlagning. På fredag var vi bjudna på 80 års middag och svärmor lagade en supergod dubbelmarinerad fläskytterfile. Till de serverades det en rotfruktsgratäng och hjortronchutney och rött vin. Inte vilket vin som helst utan Villa Puccini. Ett av mina favoriter Till efterrätt blev det hjortronparfait med apelsin och biskvier. Lägger in en bild på den Mätta och belåtna blev vi och vi avslutade med videofilm från de barnen var små. På lördag blev det resturangbesök på Kick Saloon med alla tjejvänner och vi firade en 50 åring.

Mina super enkla frökex!

Publicerad 2012-10-25 18:33:01 i

1,25dl maizena. 0,5dl linfrö. 1dl sesamfrö. 0,75dl solroskärnor, pumpafrö. Koka upp 1/2dl rapsolja och 2 1/2 dl vatten. Häll det över de torra ingredienserna och rör om. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. De ska täcka hela plåten och vara jätte tunt men ändå sitta ihop. Strö på flingsalt. Grädda 150 grader i ca 60 min tills de känns knäckigt. Ät och njut! Jag gör alltid två plåtar direkt för dom tar fort slut :)

Trattisar

Publicerad 2012-10-25 17:31:53 i

Idag hade jag tänkt ge mig ut i svampskogen och plocka lite till svärmor. Hon gör så vansinnigt goda syltade trattisar som passar till de mesta. Men på ett ögonblick blev det vinter igen och snöstorm. Därför fick det bli lite pyssel hemma med nya gardiner och ett tyg i köket som hänger för "hålet" där de egentligen ska stå en diskmaskin. Kanske tomten kommer med en diskmaskin :) då plockar jag snabbt bort tyget. Hoppas :). Imorgon är vi bjudna på 80 års middag hos svärföräldrarna. Vet redan nu att vi kommer få en supergod trerätters. Svärmor kan hon... Ser framemot det. Alltid kul att bli bortbjuden på middag.

Hummer:)

Publicerad 2012-10-24 20:28:49 i

Ny fiskad färsk hummer med ett glas bubbel slår inget. Jag har blivit helt såld på det efter att maken har turen att få följa med och fiska dessa läckerheter. Först äta dom enkelt som dom är och sen koka fond på skalen till en rykande smarrig soppa i höstmörkret. Beroende framkallande :)

Funderat!

Publicerad 2012-10-24 19:31:04 i

Ja det här med blogg blev inte så långvarigt för mig. Men när jag nu läst vad jag skrev sist så var det ju roligt att minnas tillbaka vad jag gjort och vilken mat jag lagat. Så nu tänker jag fortsätta skriva. Det kommer handla om olika saker i mitt liv och säkerligen en hel del mat och bak. Slänger med en bild från gårdagens födelsemiddag till maken. Torskrygg à la bourgiogne som blev en smaksensation. De måste vi laga igen kom vi överens om. :). Hmm! Ja någon bild lyckades jag inte få in denna gång.

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela