Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Rester från jul.

Publicerad 2013-12-28 18:26:52 i Allmänt

Ja de blir ju ofta rester kvar från jul och jag tycker inte det är kul att äta samma hela tiden. Faktiskt så vill jag äta julmaten endast på julafton sen vill jag att de skall vara " vanlig" mat dom andra dagarna. I år åt vi tex porterstek med hasselbackspotatis på juldagen jättegott med ett avbrott på all julmat. Ofta när jag var lite åt vi hare eller tjäder på juldagen så allså är det något jag blivit uppväxt med och forfarande vill , äta annant än jul mat. Men man kan ju tyvärr inte kasta alla matrester. Så ikväll fick det bli något av den varmrökta laxen som min makes kusin rökt själv. Jag köpte lite smördeg som jag bakade in laxen i tillsammans med ädelost och creme fraiche. Och till det blev de sallad och bubbel. Allt blev jättegott och en ny maträtt på lite fina rester. Tänk på att inte kasta maten. Det går ofta att göra något gott och roligt med. Får vi julskinka kvar brukar jag göra skinkpicata med tomatsås och ris. 😊

Lilla julafton

Publicerad 2013-12-11 20:08:34 i Allmänt

Eftersom det sällan blir tid att träffa jobbarkompisar på fritiden så tyckte jag att det var på tiden. Så igår kväll bjöd jag hem alla på lite glöggmys och paketbyte. Vi drack lite glögg och tilltugg till det blev pepparkakor med ädelost/päron. Saffransbiscotti. Skumtomtar och mjukt tunnbröd som värms med ädelost på som blir krispigt när de kallnat. Och som sig bör till jul vill man ha tomtegröt. Den serverar jag med lite varm punch till som man häller på gröten. Tro det eller ej men den kombinationen blir otroligt gott. Efter att vi bytt julklappar bjöd jag även på en julig efterrätt , pepparkakscheescake med lite smak av apelsin. Och glögg hela kvällen. Vi hade hur mysigt som helst. 

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela