Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Grillväder.

Publicerad 2014-05-21 22:34:53 i Allmänt

Ja då har sommarn äntligen kommit. Hur härligt som helst och förmodligen kommer allas grillar att gå varma i helgen. Även våran kan jag säga. Jag har redan nu lagt en fin bit innanlår av älg i marinad. Men sen har jag inte kommit på vad jag ska göra till. En fundering är ungsrostade grönsaker. Men jag har ju någon dag till att fundera. Får göra ett nytt inlägg om de sen. 

Recept på pajen

Publicerad 2014-05-15 19:19:33 i Allmänt

Om någon vill prova denna supergoda paj så delar jag gärna med mig av receptet här.                                               Pajdeg. 3 dl mjöl ( gärna hälften graham och hälften vete) , 100 g smör , 3 msk vatten. Låt degen vila en stund. Naggas sedan och förgräddas i 15 min på 225grader.                                    Fyllning. Mozzarellaost i tunna skivor ( ska täckas i botten på pajformen) , bred på ca 4 msk pesto på osten , squash i tunna skivor , tomat i tunna skivor varvas. Blanda 3 ägg , 3 dl mjölk salt och peppar. Häll över allt och grädda ca 35 min. Eller tills pajen " stannat" och fått fin färg. Servera med en god sallad. 

Matförberedelser.

Publicerad 2014-05-15 19:01:41 i Allmänt

Håller på för fullt i köket att förbereda mat till helgen. För då har jag inte tid att stå i köket. Då ska huset målas. Maten som jag fixar ikväll är en Kycklinglasange och en tomat,squash och mozzarella paj med pesto. Lite svärfars grillade kött blir det också med goda tillbehör al la church street Saloon ( i Gävle ) 

Vanlig fredagkväll.

Publicerad 2014-05-09 22:06:50 i Allmänt

Fredag och nachos som hos många andra en fredag men så himla gott. I eftermiddag blev det bakning som det var längesen jag gjorde. Jag skyller detta på vädret för hela veckan har varit som höst när det borde vara varmt och vår. På hösten får jag oftare inspiration att baka konstigt nog. Eftermiddagens bakprojekt blev frökex och matbröd. Recept jag gjort tidigare och borde finnas på bloggen redan. Goda recept som vanligt enligt mig 😊

Genomgående fisk ikväll.

Publicerad 2014-05-02 11:08:36 i Allmänt

Vi får lite trevliga middagsgäster ikväll och när jag planerade upp middagen råkade det bli skaldjur och fisk genomgående. Men det har vi ingenting emot för fisk är alltid gott. Först blir det ett glas bubbel och en gravlaxsnitt på finncrisp. Sen till förrätt en av våra favoriter nämligen moule marine och hembakt bröd. Varmrätt fiskknyten med torsk,lax,sparris,sockerärtor,vitlök,vittvinoch citronzest. Till detta en jordärtskockspure. Som efterrätt om vi orkar lite vaniljglass med varma hjortron. Trevlig helg 😊. Ev kommer lite bilder sen. 

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela