Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Fylld fläskfilé.

Publicerad 2013-07-27 17:00:36 i Allmänt

Att fylla en fläskfilé med mozzarella och soltorkade tomater och sen linda in den i bacon och grilla blev hur gott som helst. Den blev dessutom väldigt saftig. Sen till de vill jag prova ICAs färdiga potatisgratäng som jag hört att den skulle vara god. Tidigare har jag smakat färdig gratäng och inte blivit allt för imponerad. Och jag tycker att de är godare med hemgjord. Men nu gav jag den här en chans och den blev helt okej. Jag toppade den med lite Västerbotten. Ganska skönt med snabblagat så här på semestern. Och jag kommer nog gärna köpa den här fler gånger. :)

Gott , gott !

Publicerad 2013-07-19 18:59:34 i Allmänt

Syrran bjöd på baconlindad västerbottenost. Hon stekte den på deras cobbgrill ( en lite praktisk grill med stekpanna till. Använder den på båten. ) tills osten smälte. Hur gott som helst att mumsa på som snacks. :) De ska jag absolut göra själv.

Kycklingsallad.

Publicerad 2013-07-09 16:57:07 i Allmänt

Här kommer recept på den goda kycklingsalladen som min syster bjöd på i midsommar. Den passar perfekt till picknick elr stranden. Koka pasta och blanda i grillad kyckling , purjolök , majs , röd paprika, knaperstekt bacon, crème fraîche , majonäs, sweet chilisås, fajita krydda och blanda. Ät gärna i tortilliasbröd. Man behöver knappt ha med tallrikar på utflykten. Som ni ser har jag även tidigare en variant på kycklingsallad i tortillas. Gott och perfekt om ni frågar mig. :)

Semester.

Publicerad 2013-07-05 18:45:12 i Allmänt

De blir ju lite si och så med maten på semestern om man nu inte bjuder in främmande ( som förra helgen). Det blev lyckat och trevligt. Men sen under veckan har vi mest ätit lite rester och grillat korv i grillkåtan till middag. Enkelt och lättsamt när man är ledig. Idag gjorde jag en pastagratäng av grillad fläskytterfile som jag hade en bit av i frysen. Inte kul att värma grillat kött bara så fär så därför fick de bli en ny maträtt. Jag fräste först på lök , röd paprika och färska champinjoner. Sen i med de tärnade köttet och grädde , crème fraîche och ädelost. Allt hälldes sen över pasta som jag lagt i en form och på med lite riven ost. Gratinerades i ugnen och blev jättegott. Jag hade även massor av äggvita i kylen som jag funderade på att göra någon smarrig efterrätt av. Det slutade med glass au four. Den som man har sockerkaka i botten sen glass och massor med marängsmet på. Och sen gratineras i ugnen. Som jag minns brukade de bli jättegott men tror tyvärr min blev en flopp. Hade nog på för mycket marängsmet som bara blev lös och kall nästan. Så kan de gå om man improviserar lite och inte följer ett recept från grunden. :)

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela