Surdegsbröd.
Idag har jag provbakat på färdigköpt surdeg som sälj i affärerna nu. Jag är lite mot allt halvfabrikat som säljs i butikerna ibland när det är så enkelt att göra själv men samtidigt blir jag nyfiken på vissa saker och måste prova. Jag faller väl för reklamen ;). Recept står på burken och hur man gör så det är enkelt. Först tänkte jag byta mjölsort och ta dinkel istället för grovt rågmjöl men ångrade mig och ville följa receptet första gången. Jag tyckte att degen blev lite hård så jag hällde i lite mer vatten. Kanske jag slarvade när jag mätte mjölet. Men efter att jag arbetat degen 10 min så blev den fin. Det jäste bra , 2 timmar, ja det är en heldags arbete att baka bröd men det är det värt. Brödet blev saftigt ( som surdegsbröd blir) och gott och ytan lagom hård. Nästa gång ska jag prova att ta dinkelmjöl. För köpa det här fler gånger kommer jag faktiskt göra. :)