Köttgryta med björnbär.
Ikväll är det full aktivitet i köket. Maken steker rödingfileer till middag med hemgjort mos och sås från grunden. Han kokar fond på fiskskroven efter att jag filéat fisken. Lyxigt en måndag kan man tycka men har man röding i frysen ska den ju ätas. Gott som tusan blev det. Själv håller jag samtidigt på att förbereda en god gryta som vi ska ta med till Stockholm. Den ska bli till en "hejdå" middag till sonen som åker till Taiwan en vecka och sen vidare till Tokyo för pluggande i ett år.Jag jobbar bara två dagar den här veckan sen drar vi och flyttar ur lägenheten åt sonen. Vi ska även bjuda in min snälla kusin med familj som alltid varit så snäll och hjälpt sonen och ofta bjudit in honom på mat när han bott i Stockholm. Skönt att veta att de funnits där i närheten om han behövt hjälp. Köttgrytan jag lagar ska bli spännande att smaka. Ett nytt recept som jag inte provat förr. Älggryta med gorgonzola och björnbär! Den innehåller även vitlök, bacon, rött vin, timjan och kantareller. Just nu doftar det ljuvligt gott från köket. :))