Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Kyckling.

Publicerad 2013-01-11 21:54:43 i

Ikväll efter en skön fredagsbastu lagade vi helstekt kyckling i ugnen med apelsinsås och fullkornsbulgur, vilket jag föredrar istället för ris. Efter att kycklingfilé började säljas stort i affärerna så är det allt för sällan som man, ja iallafall vi köper hel kyckling med ben. Men ärligt så blir det saftigare när man lagar med ben tycker jag. Gott med det knapriga skinnet som blir också. Apelsinsåsen till gjordes på skyn från kycklingen som stektes styckad i ugnen och i den blandades saften av en apelsin, creme fraîche och kryddat med rosmarin. Enkelt och gott. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela