Matglädje

Trevligt att umgås runt matlagning.

Dinkelbaguetter.

Publicerad 2013-02-26 19:46:16 i

6 dl kallt vatten , 25 g jäst , 9 dl vetemjöl , 6 dl dinkelmjöl med fullkorn , 2 1/2 tsk salt , 1 1/2 dl pumpakärnor och solroskärnor. Jästen behöver inte lösas i vatten utan alla ingredienser blandas direkt. Arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt den jäsa 2 timmar. Sätt ugnen på 250 grader och häll upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 3 bitar och rulla till längder. Tvinna dom lite och lägg dom på plåt med bakplåtspapper. Låt dom jäsa igen i 25 min. Och grädda sen i 20-25 min. tills dom fått fin färg. Det krävs lite tid med all jäsning men det är det värt jag lovar. :))

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Bengtsson

Matlagning och bakning för mig blir ibland lite terapi. Att läsa recept både i kokböcker och på nätet och sen laga nått gott genom att blanda från nya o gamla recept och även knycka ideér från andra ger mig inspiration. Mat från alla delar i världen prov lagas i mitt kök allt från svenskt vilt, italienskt, libanesiskt, spanskt, amerikanskt, japanskt och mycket mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela